Trainingsweekend in het Teutoburger Wald

11 mei 2024 07:30

Zaterdag 11 mei staat er een mooie rit op het programma (de Tecklenburger Rundfahrt) georganiseerd door de Nijverdalse wielervereniging CC75 in Ibbenburen/Teckelenburg.
We hebben samen met Han en Veronique en Raimund en Esther een plekje geboekt op Campingplatz Dorinther Klippen nabij Ibbenburen.
Van hieruit willen Han en ik zaterdag op de fiets naar de start. Raimund zal dan voor zichzelf een trainingsrondje maken op de MTB.
Op de zondag willen we met de heren op de MTB Naar Teckelenburg over de welbekende Hermannsweg.

Omdat we al vanaf woensdag kamperen moet er natuurlijk ook het een en ander gedaan worden op de andere dagen, het is immers nog lang geen zaterdag...

Donderdag (Hemelvaartsdag) fietsen Han, Veronique, Ivanka en ik (Raimund en Esther komen pas vrijdagochtend aan) een rondje in de omgeving van de camping.
Omdat ik de racefiets en de MTB bij me heb vanwege de geplande routes, was er geen plek voor de gewone fiets. Onhandig genoeg had ik bedacht zonder fietsbroek op de MTB te gaan fietsen. Na duizenden kilometers afgelegd te hebben in de afgelopen maanden zonder enig ongemak aan het zitvlak, heb ik me hiermee wel direct de irritatie op de hals gehaald. Niet zo slim achteraf gezien... De dames fietsen mee met de stadsfiets (en aanhanger voor Holly) en hebben gelijk al ruzie met de helling van het oprit van de camping...

De terugweg gaat het oprit ze wel wat beter af....

 

Als vrijdagochtend Raimund en Esther aan willen komen en ik al voor dag en dauw wakker ben (onze buren staan om 7.00 uur op om te gaan bergbeklimmen met 25 man!!), besluit ik nog snel even een rondje voor mezelf te gaan fietsen die ochtend. Garmin schrijft een herstelritje voor in hartslagzone 2, dus ga ik maar een mooi relatief vlak rondje toeren in de omgeving. Waarna we in de middag met zijn zessen Osnabruck onveilig gaan maken (daar werd de 'Mai-Wochen' geviert....)

Zaterdagochtend in allevroegte (07.30 uur) vertrekken Han en ik naar Ibbenburen met de gedachte deel te nemen aan de route van 130KM.
Op dat moment is het stervens koud en is de zon in geen velden of wegen te bekennen. Na een korte eerste koffie stop heb ik zelfs het gevoel dat ik niet meer warm ga worden vandaag. Maar gelukkig komt vanaf 10.45 uur het zonnetje er langzaam aan doorheen en wordt het heerlijk weer.

Als we aankomen bij de splitsing 100/130 vs. de 160KM route, bekruipt ons enigzins het gevoel dat we als mietjes woden betiteld als we niet de 160KM route gaan afleggen. Omdat we echter nog andere plannen hebben deze dag besluiten we even in conclaaf te gaan met de directie op de camping. Als blijkt dat Raimund dan ook een eigen ronde aan het maken is op de MTB besluiten we, met permissie, om toch de 160KM route te volgen waar we geen spijt van krijgen. Het is een prachtige route, met mooie vergezichten en heerlijk weer.

Als we aan het eind van tocht terugkeren bij het Startpunt staat het welkomstcomittee ons daar als verrassing reeds op te wachten.

Zondagochtend (moederdag) besluit ik nog even de MTB ter hand te nemen alvorens we aan het ontbijt beginnen, om even verse broodjes te halen bij een Warme Bakker.
Na het ontbijt stappen we dan gezamenlijk op de MTB om in Teckelenburg koffie met gebak te gaan nuttigen. Raimund, Han en ik gaan op de fiets en de dames komen met Holly na in de auto.

De route naar Teckelenburg via de Hermannsweg blijft mooi en ook het plaatsje zelf is een schilderachtig geheel als je daar met dit mooie weer op het terras zit.
Deze route is voorzien van een paar pittige klimmetjes, maar als je eenmaal boven bent is het een relatief glooiend parcour wat goed te doen is voor iedereen.
Op de terugweg besluiten we nog even onder langs de Dorinther Klippen te fietsen waar we dan uitgenodigd worden voor een lunch met tosties door 2 nederlandse bergbeklimsters die hier het hele weekend oefenen op de verschillende rotspartijen in het gebied. We slaan de lunch echter af en gaan richting camping om in te pakken en weer huiswaarts te rijden. Daarmee zit een heerlijk weekendje er al weer op...